Poljubit ću je uskoro, možda

Četvrti razredi gledali su predstavu “Poljubit ću je uskoro, možda” u Centru za kulturu Susedgrad. Predstava je bila kratka, ali vrlo zanimljiva.

Dječak Filip je bio kod bake na praznicima. Bakini novi susjedi bili su tajnoviti. Imali su kćer koja je bila bolesna. Filipov prijatelj Žarac nagovarao je Filipa da ode na gradsku plažu s njim i njegovim prijateljicama. Govorile su mu da je debeo i da treba smršaviti. To nije bilo lijepo od njih. Filip je upoznao bolesnu djevojčicu Liviu, bakinu susjedu. Nikome od njih nije smetalo što su drugačiji. Meni se predstava jako svidjela i bila mi je zabavna. Naučila me da se ne smijemo rugati drugima, nego da gledamo samo sebe.

   Ivona Kokolj, 4. c, grupa Stvaralačko pisanje

 

Poljubit ću je uskoro, možda

Predstava govori o dječaku Filipu koji je bio po jednoj sitnici drugačiji od ostalih, bio je debeo. Provodio je praznike kod svoje bake na moru u Dalmaciji. Tamo je upoznao dječaka kojeg su svi zvali Žarac. Upoznao je i djevojčicu koja se zvala Livia, i nju su izbjegavali. Filipu i Liviji su se rugali jer su bili drugačiji. Predstava završava poljupcem Filipa i Livije. Bilo je smiješno i zabavno. Predstava nas uči da nema veze što je netko drugačiji i da se nikome ne smijemo rugati i smijati.

  Ivana Mikulčić, 4. c, grupa Stvaralačko pisanje