Osvrt na kazališnu predstavu

JUNACI PAVLOVE ULICE

Dana 3. svibnja 2018. učenici 6. razreda OŠ Stenjevec uputili su se prema Zagrebačkom kazalištu mladih gdje su pogledali predstavu Junaci Pavlove ulice.

U srijedu, 3. svibnja, učenici 6. razreda naše škole pogledali su predstavu Junaci Pavlove ulice u ZKM-u. Kazališna predstava napravljena je prema istoimenoj knjizi koju je napisao poznati mađarski pisac Ferenc Molnár.

U predstavi su glumili polaznici dramskog studija ZKM-a te se zbog toga predstava još više približila našoj dobi. Predstava na zabavan, smiješan način, ali i poučan, prikazuje dječake koji žele obraniti svoj teritorij te sve za njega čine, a dokaz tome je jedna uzrečica koju su junaci svakodnevno upotrebljavali, a glasi: “Sve za Grund, Grund za ništa!”

Na sceni se moglo naći svakakvih rekvizita počevši od drvenih kutija koje su služile kao stolac pa sve do zastave kojom bi junaci Pavlove ulice obilježili svoj teritorij. Kostimografija je bila vrlo realistična te su se zbog toga učenici mogli još bolje uživiti u cijelu izvedbu predstave. Predstava je trajala sat i trideset minuta, a prema izjavama učenika vrlo ih se dojmila pa tako i vama preporučujem da prvom prilikom otiđete do Zagrebačkog kazališta mladih kako biste se i sami uvjerili.

 

                                          Tara Sedlar, 6. a