Povodom Dana planeta Zemlje, 22. 4. 2018.

Zelengrad u opisu učenika 2. a razreda

 Čitajući lektiru Pismo iz Zelengrada, odlučili smo napraviti i Zelengrad u razredu. Kako je on izgledao i što se sve dogodilo pročitajte u sljedećim opisima.

 

Zelengrad

Učenici drugog a razreda krenuli su na izlet u Zelengrad. Zelengrad je bio zelen i u njemu su živjele životinje.

Učenici drugog a su se igrali i zabavljali. Dok su se igrali i zabavljali, sa sobom su ostavljali otpatke. Kada su došli opet u Zelengrad, primijetili su da više nije lijep. Zelengrad je bio pun papirića, kutija, folija i ostalog smeća. Životinje i ostala bića nisu mogla živjeti. Zato su učenici drugog a organizirali akciju čišćenja Zelengrada. Sakupljali su smeće i reciklirali ga.

Kada su učenici drugog a očistili Zelengrad, Zelengrad je bio isti kao i prije.

Nana Jurić, 2. a

Zelengrad 2.a

Učenici drugog a zagadili su Zelengrad.

Bacali su papir, plastiku, baterije, staklo i papir. Tada su primijetili da životinje koje žive tamo teško dišu, da su umorne i tužne.  Učenici drugog a su shvatili da ne smiju bacati smeće.

Brzo su očistili Zelengrad i odlučili da više nikada neće bacati smeće.

Nika Čerepinko, 2. a

Naš Zelengrad

Naš Zelengrad ima puno cvijeća, drveća i životinja. Djeca iz drugog a zagadili su ga s puno smeća. Životinje su se osjećale tužno zato što nisu mogle naći hranu i piti vodu.

Kada su djeca vidjela da se životinje osjećaju tužno, počela su skupljati smeće i odlagati ga u različite spremnike. Sada je ljepši nego što je bio prije.

Ptice ponovno glasno cvrkuću, ribe sretno u čistoj vodi plivaju, zec sa svojom zečicom veselo po šumi skače, a nekad namrgođen medo s osmijehom na licu traži med. Sunce s neba sve to veselo gleda.

Nika Marković, 2. a

Postali smo svjesni kolika je opasnost zagađivanja Zemlje i naše okolice. Napisali smo motivirajuće poruke za ljude kojima smo htjeli poručiti na koje sve načine možemo spasiti Zemlju.

S obzirom na to da smo znali da nam se bliži Dan planeta Zemlje, odlučili smo očistiti Zelengrad i uljepšati biljkama i životinjama život.

Akciju čišćenja organizirali smo u razredu. Očistili smo potok, reciklirali otpad i razveselili našu planetu!     

Maja Pintar, učiteljica RN i učenici 2.a

.