Odbojka sport od kojeg se ne odustaje

 Odbojka je timski sport s loptom. Cilj igre je ubaciti loptu u protivnički teren bez da je protivnici uspiju uhvatiti i vratiti na suprotni teren. Učenica Nika Mataić  uvodi nas u svijet odbojke, govori o stvarima koje su je privukle da nikad ne odustane od ovog sporta koji je čini sretnom.

   Roditelji i ja dugo smo razgovarali o tome kada ću početi trenirati odbojku. To mi je bila velika želja. Ostvarila se u trećem razredu. Postala sam članica Odbojkaškog kluba Olimpik. Isprva treninzi nisu bili zanimljivi, ali ja nisam odustala. Trenirala sam više od godinu dana da bi na kraju četvrtog razreda osvojila zlatnu medalju na nivou Grada Zagreba kao kapetanica svoje ekipe. Započeo je i peti razred te sam otišla u Olimpik 2, a sve su moje prijateljice ostale u Olimpiku 3. Te sezone gotovo uopće nisam ulazila u igru. Moja je ekipa osvojila prvo, a moje prijateljice drugo mjesto. Ja sam se zbog toga osjećala loše. Da stvar bude još gora, ove sam godine prošla u Olimpik 1, najbolju ekipu kluba u kojem igram. Moje su prijateljice ostale u istoj ekipi kao i prošle godine. Mnogo sam razmišljala i shvatila da je jedini razlog zbog kojeg sam počela trenirati to što sam htjela da igramo zajedno, a to sam tijekom godina zaboravila. Vratila sam se u ekipu mojih prijateljica. Mogla sam ići na državno prvenstvo, na razne turnire u drugim državama, ali to me ne bi ni upola toliko usrećilo kao igranje u mojoj staroj ekipi.

U sportu nema odustajanja. Ja nisam odustala čak ni onda kada su me smatrali najslabijom igračicom. Sada mi je odbojka draža nego ikada.

 

                                                                                              Nika Mataić, 6.a